Odbojkašice Crvene zvezde (©MN Press)
Odbojkašice Crvene zvezde (©MN Press)

Šampionke ubedljive na otvaranju plej-ofa: Zvezda u svim elementima nadigrala Spartak

Vreme čitanja: 3min | uto. 28.03.23. | 20:10

Crveno-bele odbojkašice ostvarile maksimalnu pobedu, pa u petak već mogu da obezbede polufinale

Možda su se oprostile od Kupa, ali od titule sigurno da neće tako lako. Osvajačice duple krune iz prošle sezone odbojkašice Crvene zvezde dominantno su započele plej-of. Na domaćem terenu savladale su Spartak maksimalnim rezultatom i napravile veliki korak ka polufinalu - 3:0 (25:22, 25:19, 25:16).

Revanš meč je na programu u petak od 19 časova u Subotici, ukoliko ga dobije Crvena zvezda plasiraće se u polufinale, jer se serija igra na dve pobede.

Izabrane vesti

Jelena Stojić je večeras bila najraspoloženija, nanizala je 18 poena i pogurala tim ka trijumfu. Pratile su je sa po 16 poena Ana Kleger i Božica Marković. Na drugoj strani nijedna igračica nije ostvarila dvocifreni učinak, a najviše poena upisala je Nina Kocić - devet.

Zanimljivu borbu vodile su ove dve ekipe u prvom setu, mada odbojka baš i nije bila na nekom sjajnom nivou. Crvena zvezda je počela utakmicu bez kapitena Ane Živojinović, koja je zbog povrede ostala na klupi, ali je ulazila kada je to bilo potrebno na nekoliko poena.

Trebalo je vremena mladoj Simoni Mateskoj (2005. godište) da uđe u ritam, pa je odgovornost kad je bilo najpotrebnija preuzela igračica sa iste pozicije primača servisa Jelena Stojić. Ona je sa osam poena bila najzapaženiji akter na terenu i na njenim krilima Zvezda je stigla do prvog seta. Spartak je dugo bio u igri, iako se veoma mučio sa realizacijom napada (24 odsto u prvom činu). Crveno-bele su greškama ostavljale šansu protivnicama za preokret, ali je one nisu iskoristile. U završnici su aktuelne šampionke bile sigurnije i sasvim zasluženo su došle do vođstva.

Realna razlika u kvalitetu videla se na početku drugog čina. Podigle su domaće nivo igre, smanjile broj grešaka i pojačale blok. Veoma razigrana u ovom periodu bila je Božica Marković, koja je dominirala i u napadu i u bloku. U stopu su je pratile Jelena Stojić i Ana Kleger, pa je već sredinom seta razlika bila prilično velika. Činilo se da je nedostižna, ali su crveno-bele u jednom trenutku zastale, a rivalke su znale da kazne to opuštanje. Učinile su utakmicu malo neizvesnijom, ali do preokreta nisu mogle. Zvezda je slavila u ovom periodu 25:19, mada je razlika mogla da bude i prilično veća.

Furiozno su krenule crveno-bele u treći set, videlo se da hoće posao da završe brzo i da ne žele nikakve komplikacije na terenu. Otvorile su serijom 9:1 i već tad je meč u velikoj meri bio rešen. Domaće su bile pune samopouzdanja, a protivnice iz Subotice su postajale sve nervoznije. Reagovale su na sudijske odluke i gubile koncentraciju. Ostalo je pitanje samo koliko će ubedljivo Zvezda dobiti ovaj set. Na kraju je bilo 25:16.

Pobednik ove serije će u polufinalu na megdan Jedinstvu ili Sremu - ekipi koja prva dođe do dve pobede. Njihov prvi obračun na programu je u sredu.

PIŠE: Miljana ROGAČ

ČETVRTFINALE PLEJ-OFA SUPERLIGE ZA ODBOJKAŠICE

Utorak

Crvena zvezda - Spartak Subotica 3:0 (25:22, 25:19, 25:16)

Železničar - Partizan U TOKU

Ub - TENT U TOKU

Sreda

Jedinstvo - Srem

POLUFINALE

Crvena zvezda/Spartak Subotica - Jedinstvo/Srem

Železničar/Partizan - Ub/TENT


tagovi

ŽOK Crvena zvezdaŽOK Spartak SuboticaSuperliga Srbije u odbojciRatko Pavličević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara